HOME
NEDERLANDS
Over ons
Nieuws
Jack Russell Terrier
Mika
Zorah
Dessy
Iva
Hera
JRT Puppy planning
Fotoalbum
Tosa Inu
Onze 3 Tosa nesten
Rainbow Bridge
Andere huisdieren
ENGLISH
Links
Contact
Sitemap

 

Over ons:

De mensen achter Nihon Koku Tosa Inu zijn Ans van Zon en Rob Schoenmaker en wonen in Zierikzee, Zeeland.

Wij zijn beiden gediplomeerd kynologisch instructeur en Ans is tevens in het bezit van het officiële, door de Raad van Beheer geëxamineerde diploma KK1.
Met al onze eigen honden hebben wij enthousiast en met goed gevolg meerdere gehoorzaamheidscursussen gelopen, tot op heden toe
.

Inmiddels hebben wij al zo´n 30 jaar honden in ons bezit. Wij zijn ooit begonnen met een Tervuerense herder en een Jack Russell Terriër, die beiden de respectabele leeftijd van 16 jaar oud hebben gehaald. De Jack Russell Terrier was echt nog van het oude type, kortharig, korte pootjes en met regelmatig een "hipje" in de achterpootjes.

Ongeveer 20 jaar geleden werd onze interesse in de Tosa Inu gewekt door een artikel in het toen nog bestaande hondenblad "Dogs with Spirit". Nadat wij extra informatie ingewonnen hadden besloten wij dat dit onze toekomstige hond zou worden.
 
Een aantal jaren later, nadat onze Tervuerense was ingeslapen gingen wij op zoek naar Tosa fokkers en zo kwamen wij in contact met Robert Schol en Mariska Schrieken van Megasthenes Tosa Inu's 
Na lang wachten op hun eerstvolgende nest kwam in 2001 dan eindelijk onze 1e Tosa in huis, de reu Chintarou. Met hem in huis ontwaakte onze passie voor de Tosa pas echt, waardoor wij in 2003 besloten er een teef bij te nemen, dat werd de halfzuster van Chintarou, Ekira, uit het Megasthenes E-nest.
 
Omdat Ekira het als pup heel goed deed op shows raakte Ans enthousiast in het showlopen en is daarna met Ekira naar vele shows geweest. Hierbij scoorde Ekira bij de verschillende keurmeesters telkens prachtige resultaten, waardoor wij uiteindelijk het idee kregen om met Ekira de uitdaging aan te gaan om met haar te fokken. Na zorgvuldig wikken en wegen kozen wij hiervoor de kennelnaam  "Nihon Koku's", wat betekend "Land van de reizende zon." Een toepasselijke naam voor een Japanse hond. Onze kennelnaam is officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Amsterdam, waardoor onze puppies deze naam in hun stamboom meekrijgen. 
Ekira heeft in 2 nesten in totaal 16 prachtige Tosa pups ter wereld gebracht.

In al die jaren is toch ook de Jack Russell Terrier ons als ras blijven trekken en uiteindelijk begin 2012 besloten wij dat de tijd gekomen was er weer een in huis te halen.
Na veel rondkijken en regelmatig contact met verschillende fokkers in binnen- en buitenland hebben wij bij Anne Koskela, kennel 
Pikkuveijarin in Finland het teefje met de moeilijke Finse naam Pikkuveijarin Saletisti Natsaa aangekocht. Wij gaven haar de roepnaam Mika. 
Half mei 2012 is Ans Mika met "even" een retourvlucht Brussel-Helsinki gaan ophalen. 

Toen wij Mika een poos in huis hadden kregen wij zo de smaak te pakken van dit ras dat wij daarna nog twee ruwharige Jack Russell Terriers aan onze roedel hebben toegevoegd. Omdat wij een Tosa reu in huis hebben moesten dit ook teefjes worden. Uit Servië importeerden wij in 2014 Amazing Little Penelope, roepnaam Zorah en uit Rusland kwam in 2016 Jackdivision Adele Sing Forever, roepnaam Hera.
 
Inmiddels zijn wij ook gaan fokken met de Jack Russell Terrier en wij hebben al meerdere keren mensen blij kunnen maken met hun door ons gefokte
Jack Russell Terrier pup.


Pups worden bij ons geboren in de woonkamer, voor een zo goed mogelijke socialisatie. 
Wij zijn lid van de betreffende rasvereniging en fokken volgens hun voorwaarden. Voor de Tosa is dat rasvereniging NVAI en voor de Jack Russell Terrier is de rasvereniging de
NVJRT
Pups krijgen een officiële FCI stamboom met bijbehorende microchip en Europees huisdierenpaspoort. Uiteraard worden zij volledig volgens schema ontwormd en ingeënt en bij vertrek naar hun baasjes zijn zij reeds meerdere keren gecheckt door onze dierenarts.  
 

Wij hanteren een wachtlijst. Indien u interesse heeft of meer informatie wilt nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen via
info@nihonkoku.nl of telefonisch op 0111-411060 (bij voorkeur 's-avonds tussen 19.00-21.00 uur)
 
*Let op:
Omdat wij geen geschikte Tosa fokteef meer in huis hebben zijn wij gestopt met het fokken van de Tosa.

 

 

      

 

Ekira

 

Kiyo

 

Mika

 


 

 

 

Nihon Koku Jack Russell Terriers & Japanese Tosa's | nihonkoku@zeelandnet.nl