HOME
NEDERLANDS
Over ons
Nieuws
Jack Russell Terrier
Mika
Zorah
Dessy
Iva
Hera
JRT Puppy planning
Fotoalbum
Tosa Inu
Onze 3 Tosa nesten
Rainbow Bridge
Chintarou
Ekira
Yasu
Kiyo
Andere huisdieren
ENGLISH
Links
Contactformulier
Sitemap

Nihon Koku's Benihime
JW'08, NJK'09, Amsterdam Winner 2010 en 2011,
Belgian Winner 2009 en 2012
Nederlands Kampioen,
Belgisch Kampioen, Luxemburgs Kampioen 

 

Kiyo, 2 jaar old on this photo.

Op 23 oktober 2013 hebben wij, na een korte maar heftige ziekte, afscheid moeten nemen van onze Kiyo, Nihon Koku's Benihime, onze geliefde Rode Princes.

Nihon Koku's Benihime, roepnaam Kiyo is door onszelf gefokt. Benihime betekend Rode Princes, een naam die zij met haar mooie, dieprode kleur alle eer aandoet! Zij is uit ons B-nest, geboren op 1 januari 2008 uit onze eigen teef Champion Megasthenes Ekira x Multi Champion Isan ód Janusów. 
Kiyo is een grote, goed gebouwde teef met een zeer sprekend hoofd en een mooie rode kleur. Kiyo is het ultieme bewijs dat een Tosa zowel lichamelijk als geestelijk pas laat volwassen is. Zij gedraagt zich nog steeds vaak nog als een jonge, onhandige stuiterbal, lomp maar met een heel klein hartje en heel erg aanhankelijk en vriendelijk naar mensen toe.
Kiyo is door ons regelmatig uitgebracht op shows en de verschillende keurmeesters waren allemaal lovend over haar, waarbij ze met een kwalificatie Uitmuntend meerdere keren werd aangewezen als beste teef en zelfs al een aantal keren is gekozen tot beste van het ras oftewel Best Of Breed( BOB). 
Door die goede showresultaten heeft Kiyo achtereenvolgens de volgende de officiële titels behaald: 

Nederlands Jeugd Kampioen (NJK), Jeugd Winster 2008 (JW'08) Belgian Winner 2009, Nederlands Kampioen, Belgisch Kampioen, Winner 2010 (W'10), Luxemburgs Kampioen, Winner 2011 (W'11), Belgian Winner 2012. Met al die kampioenstitels is zij definitief in de voetsporen van haar moeder, vader en verdere voorvaderen getreden!

Show nieuws van Kiyo:
9 december 2012: Op Brussels Dog Show werd Kiyo beste teef en behaalde daarmee haar 2e Belgian Winner titel!
26 november 2011: Op de Winnershow in Amsterdam waren 5 teven aanwezig. Door de Zweedse keurmeester  Dan Ericsson werd Kiyo als beste teef aangewezen, waarmee zij de officiële titel Winner 2011 behaalde. Dit is haar tweede officiële Winner titel op rij!

26 maart 2011: Wederom succes voor Kiyo! Op zaterdag 26 maart 2011 deed Ans met Kiyo mee aan de internationale hondenshow te Luxemburg. Er waren in totaal 9 Tosa's in geschreven, 4 reuen en 5 teven. Uit die 5 teven wees de Zweedse keurmeester Kiyo aan als beste teef, waarmee zij tevens de titel Luxemburgs Kampioen behaalde!
27 november 2010: Succes op de Winnershow in Amsterdam, de grootste hondenshow van Nederland. Kiyo werd door keurmeester mevrouw Onstenk-Schenk in de kampioensklasse verkozen tot beste teef en behaalde daarmee de officiële titel Winner 2010.
Op 17 april 2010 is Kiyo Nederlands Kampioen geworden!
Op 2 mei 2010 werd Kiyo op de Braboshow in Antwerpen uit 4 Tosa's verkozen als Beste Teef, daarmee behaalde ze haar laatst benodigde CAC voor het Belgisch Kampioenschap en op 16 juli 2010 ontvingen wij van de Belgische kennelclub dan eindelijk de lang verwachte Kampioenschapstitel
Op 6 juni 2010 op de Internationale Show te Tilburg kreeg Kiyo van de Belgische keurmeester Roosenboom de kwalificatie 1 Uitmuntend BOB. Later die dag bij de eindkeuring van rasgroep 2, waarin uit alle besten van het ras de beste van de gehele rasgroep gekozen wordt, plaatste dhr.Roosenboom Kiyo als 8e in die eindkeuring. Voor een Tosa is dit echt een uitzonderlijk en zeldzaam resultaat en wij zijn hier uiteraard héél trots op!  Zie de rubriek
"Nieuws en agenda" voor het prachtige keuringsrapport.

 

Kiyo, 1 jaar oud

 

 

   

Moeder: Champion Megasthenes Ekira

 

Vader: Multichampion Isan ód Janusów

 

 

   

Kiyo, 1 jaar oud

 

Kiyo, 2 jaar oud

 

 

6 juni 2010, Internationale Show Tilburg

 

 

 

 

 

 

 

 

Nihon Koku Jack Russell Terriers & Japanese Tosa's | nihonkoku@zeelandnet.nl