HOME
NEDERLANDS
Over ons
Nieuws
Jack Russell Terrier
Mika
Zorah
Dessy
Iva
Hera
JRT Puppy planning
Fotoalbum
Tosa Inu
Onze 3 Tosa nesten
Rainbow Bridge
Andere huisdieren
ENGLISH
Links
Contactformulier
Sitemap

 
Nihon Koku Jack Russell Terriers

Ja, u leest het goed, Nihon Koku Jack Russell Terriers!

Zo'n 30 jaar geleden was een Jack Russell Terrier teefje genaamd Whoopi het eerste eigen hondje van Ans.  

In die tijd was de JRT nog niet erkend, dus zonder stamboom. Qua kleur was Whoopi wel volledig volgens de nu geldende officiële rasstandaard, maar verder helemaal van het inmiddels ouderwetse type, kortharig, met korte pootjes, een stevig lichaam en het toentertijd gebruikelijke hipje in dan weer het linker en dan weer het rechter achterpootje. Dat dit te maken had met de erfelijke afwijking Patella Luxatie was toen nog helemaal niet bekend.
 
Gelukkig is men sindsdien bij het fokken van het inmiddels via Australië erkende ras heel serieus te werk gegaan en de gezondheid en kwaliteit zijn enorm verbeterd.
Fokkers die lid zijn van de
rasvereniging NVJRT zijn verplicht de hondjes te laten onderzoeken op Patella Luxatie en (erfelijke) oogafwijkingen voordat ermee gefokt mag worden.

K
lik hier voor de volledige rasbeschrijving van de Jack Russell Terrier op de website van de NVJRT.

Omdat na al die jaren de Jack Russell Terrier als ras toch bleef trekken besloten wij in 2011 dat het tijd was om weer een teefje van dit ras aan ons huishouden toe te voegen. Wij zijn dan ook goed rond gaan kijken en hebben informatie gevraagd bij fokkers in zowel binnen- als buitenland.
Uiteindelijk hebben wij in het voorjaar van 2012 in Finland bij Anne Koskela, kennel Pikkuveijarin het teefje Pikkuveijarin Saletisti Natsaa, roepnaam Mika, aangekocht. Mika is wit met bruin en ruwharig. 
Mika heeft op deze site haar eigen pagina
.

Eind mei 2014 hebben wij in Servië bij fokker 
Ivica Vasičin een 2e Jack Russell Terrier teefje aangekocht, een kleine driekleurige ruwhaar dame, haar officiële naam is Amazing Little Penelope, roepnaam Zorah.  Ivica Vasičin heeft wel een Facebook pagina maar geen website.
Ook Z
orah heeft op deze site haar eigen pagina.

In de zomer van 2016 hebben wij een 3e Jack Russell teefje aan onze roedel toegevoegd. Het is een mooi ruwharig driekleur teefje met de officiële naam Jackdivision Adele Sing Forever. Haar roepnaam is Hera. Hera is gefokt door Tatiana Rogozhkina in Tula, Rusland. Tatiana heeft geen website, alleen een Facebook pagina.
Uiteraard heeft ook Hera op deze site haar eigen pagina gekregen.

Inmiddels hebben wij de afgelopen jaren meerdere nestjes gefokt met Mika, Zorah en Hera. Het laatste nestje tot nu toe is geboren in Juni 2020. Wij hopen dat onze Siri de moeder zal worden van ons eerstvolgende nest. In december 2020 wordt zij twee jaar oud. Vanaf zo 'n 20 maanden oud is zij oud genoeg om een 1e nestje te krijgen, dus het wordt afwachten of zij op de juiste leeftijd loops wordt. Welke reu wij voor haar kiezen is op dit moment nog niet bekend. Zie ook  Puppy planning

Wij zijn Clubfokker bij de NVJRT en fokken conform het Verenigingsfokreglement

  

Pikkuveijarin Saletisti Natsaa "Mika"

Nihon Koku Jack Russell Terriers & Japanese Tosa's | nihonkoku@zeelandnet.nl