HOME
NEDERLANDS
Over ons
Nieuws
Jack Russell Terrier
Mika
Zorah
Dessy
Iva
Hera
JRT Puppy planning
Fotoalbum
Tosa Inu
Onze 3 Tosa nesten
Rainbow Bridge
Andere huisdieren
ENGLISH
Links
Contact
Sitemap

 
Nihon Koku Jack Russell Terriers

Ja, u leest het goed, Nihon Koku Jack Russell Terriers!

Zo'n 30 jaar geleden was een Jack Russell Terrier teefje genaamd Whoopi het eerste eigen hondje van Ans.  

In die tijd was de JRT nog niet erkend, dus zonder stamboom. Qua kleur was Whoopi wel volledig volgens de nu geldende officiële rasstandaard, maar verder helemaal van het inmiddels ouderwetse type, kortharig, met korte pootjes, een stevig lichaam en het toentertijd gebruikelijke hipje in dan weer het linker en dan weer het rechter achterpootje. Dat dit te maken had met de erfelijke afwijking Patella Luxatie was toen nog helemaal niet bekend.
 
Gelukkig is men sindsdien bij het fokken van het inmiddels via Australië erkende ras heel serieus te werk gegaan en de gezondheid en kwaliteit zijn enorm verbeterd.
Fokkers die lid zijn van de
rasvereniging NVJRT zijn verplicht de hondjes te laten onderzoeken op Patella Luxatie en (erfelijke) oogafwijkingen voordat ermee gefokt mag worden.

K
lik hier voor de volledige rasbeschrijving van de Jack Russell Terrier op de website van de NVJRT.

Omdat na al die jaren de Jack Russell Terrier als ras toch bleef trekken besloten wij in 2011 dat het tijd was om weer een teefje van dit ras aan ons huishouden toe te voegen. Wij zijn dan ook goed rond gaan kijken en hebben informatie gevraagd bij fokkers in zowel binnen- als buitenland.
Uiteindelijk hebben wij in het voorjaar van 2012 in Finland bij Anne Koskela, kennel Pikkuveijarin het teefje Pikkuveijarin Saletisti Natsaa, roepnaam Mika, aangekocht. Mika is wit met bruin en ruwharig. 
Mika heeft op deze site haar eigen pagina
.

Eind mei 2014 hebben wij in Servië bij fokker 
Ivica Vasičin een 2e Jack Russell Terrier teefje aangekocht, een kleine driekleurige ruwhaar dame, haar officiële naam is Amazing Little Penelope, roepnaam Zorah.  Ivica Vasičin heeft wel een Facebook pagina maar geen website.
Ook Z
orah heeft op deze site haar eigen pagina.

In de zomer van 2016 hebben wij een 3e Jack Russell teefje aan onze roedel toegevoegd. Het is een mooi ruwharig driekleur teefje met de officiële naam Jackdivision Adele Sing Forever. Haar roepnaam is Hera. 

In het najaar van 2019 is Dessy aan onze roedel toegevoegd, haar officële naam is Dessy El Angel Del Corazon.

Zomer 2020 is vervolgens Iva bij ons komen wonen, officiële naam Little Miss Sunshine.

Vervolgens zijn in de eerste helft van 2022 Best Sweet Candy Linea Luna, roepnaam Izzy en Call me Aurora, roepnaam Dani in onze roedel opgenomen. Izzy en Dani moeten ieder hun eigen pagina nog krijgen op onze website.

In 2019 en 2020 hebben respectievelijk Mika en Zorah hun laatste nestje gehad. Voor hen is het nu mooi geweest, zij blijven bij ons van hun pensioen genieten.

In 2020 en 2022 zijn Hera en Siri herplaatst en een leven gewoon als huisdier begonnen, zij doen het allebei heel goed in hun families, die blij met hen zijn.

Al met al bestaat nu, zomer 2022, onze roedel uit zes teefjes, waarvan er 2 met pensioen zijn, 2 de leeftijd hebben om pups te mogen krijgen en 2 nog geen jaar oud zijn, dus veel te jong om mee te fokken. Bovendien zullen zij zodra zij een jaar oud zijn eerst nog de verplichte gezondheidsonderzoeken moeten ondergaan.

Onze eerste planning is een nest met Iva, dit zal rond 1 augustus 2022 geboren worden. Zie hiervoor onze  Puppy planning

Wij zijn Clubfokker bij de NVJRT en fokken conform het Verenigingsfokreglement

  

Pikkuveijarin Saletisti Natsaa "Mika"

Nihon Koku Jack Russell Terriers & Japanese Tosa's | nihonkoku@zeelandnet.nl