HOME
NEDERLANDS
Over ons
Nieuws
Jack Russell Terrier
Mika
Zorah
Dessy
Iva
Hera
JRT Puppy planning
Fotoalbum
Tosa Inu
Onze 3 Tosa nesten
Rainbow Bridge
Chintarou
Ekira
Yasu
Kiyo
Andere huisdieren
ENGLISH
Links
Contactformulier
Sitemap

 

Megasthenes Chintarou   12 juni 2001 -  13 januari 2012

 

Chintarou, 9 jaar oud op deze foto

 

 

Chintarou
De reu Chintarou, roepnaam Tarou, was onze eerste Tosa. Hij is geboren op 12 juni 2001, in het C-nest bij kennel Megasthenes, van Robert Schol en Mariska Schrieken. Zijn moeder was Ch. Megasthenes Acatenango, zijn vader was Gashima Tosa Centrum.
Tarou was echt het proto-type van een Tosa reu: groot en sterk, buiten stoer en dominant naar andere honden en thuis heel tolerant en relaxed, dikke maatjes met al zijn huisgenoten en zeer aanhankelijk naar zijn mensen toe.
Rob heeft met Tarou vanaf pup tot ongeveer 3 jaar oud diverse gehoorzaamheidscursussen gedaan en, hoewel je van een Tosa niet mag verwachten dat hij prachtig volgt, deed Tarou zeker niet onder voor andere honden en is telkens direct geslaagd voor de examens van die cursussen.
Wij zijn met Tarou niet naar shows geweest, hij had daar gewoonweg geen plezier in.  
Als dekreu hebben wij hem nooit willen inzetten, hij had een paar schoonheidsfoutjes die hem daar niet geschikt voor maakten. Alleen had Tarou daar geen enkel benul van dus om ongewenste dekkingen van de teven des huizes te voorkomen hebben wij hem laten castreren.
Wij zijn altijd heel blij geweest met Tarou in huis en wij hebben van hem heel veel over het gedrag van de Tosa geleerd. Hoewel de laatste jaren niet meer zo heel kwiek is Tarou heel lang gezond gebleven en wij hoopten hem dan ook nog lang bij ons te mogen hebben. Maar helaas ging zijn gezondheid begin januari 2012 plotseling in enkele dagen tijd met sprongen achteruit. Na zorgvuldig onderzoek door de dierenarts bleek dat herstel niet meer mogelijk was en dat wij hem moesten laten gaan. Tarou is op 13 januari 2012 ingeslapen, thuis, in ons bijzijn en in zijn eigen vetrouwde mand. 
We missen je grote jongen!   

   

Aandacht

 

Relaxed

 

Chintarou 4 jaar oud

 

 

 

 

 

 

 

Nihon Koku Jack Russell Terriers & Japanese Tosa's | nihonkoku@zeelandnet.nl